Aleea Terapeutică

Lucru banal și firesc pentru strămoșii noștri, a merge în picioarele desculțe este, pentru omul modern, un lucru aproape… de neconceput. 

Cei care se încumetă, însă, vor avea surpriza plăcută a unui masaj binefăcător, nu doar relaxant, dar mai ales extrem de sănătos – atât fizic dar și mental – și o sursă valoroasă de alimentare a organismului cu energie, o adevărată cură de dezintoxicare.

Pentru a beneficia de toate avantajele terapeutice ale mersului pe jos natural trebuie să respectați câteva reguli. În primul rând, mergeți DOAR pe pistele special amenajate; tălpile chiar trebuie să fie goale, NU mergeți în șosete, rezultatele nu sunt aceleași. Pielea trebuie să facă în mod natural contact cu pământul, nisipul, pietrele, lemnul…

Prima pistă este cea a ”împământării”. Suprafața pământului este bună conducătoare de electricitate, sarcina sa negativă mai mare decât a corpului uman reprezintând un beneficiu enorm pentru oameni, datorită puterii antioxidante pe care o are. Prin suprafața pielii din tălpi se captează energia vitală, care irigă toate organele, condiție esențială pentru a avea un corp sănătos și, în egală măsură, o minte sănătoasă.

Cea de-a doua secțiune a Aleii este cea a ”Masajului” și a exercițiilor pentru corectarea piciorului cu platfus cu  alveole din textură de lemn, recomandat copiilor după trei ani.

A treia parte este cea de ”Relaxare”, cu alveolele pe care găsiți rumeguș, paie, fân, iarbă… Picioarele dvs  se vor relaxa, cu siguranță! Ultima parte se intitulează ”Puntea bunicului”. Ne-am născut cu degetele de la picioare pentru un motiv, să le mișcăm. Programele de exerciții fizice în picioarele goale câștigă tot mai multă atenție în rândul antrenorilor și atleților. Conform unui studiu american, persoanele care merg desculți pe mici obstacole au un echilibru mai bun si o mobilitate mai mare decât cele care merg pe suprafețe netede și nepericuloase.

”Puntea bunicului” este elementul care dezvoltă abilitățile motrice, atenția distributivă, rezolvarea de probleme, conducând la încrederea în forțele proprii și, în final, la creșterea stimei de sine. Prima dată vă recomandăm să vă sprijiniți de barele laterale, dar la următoarea revenire încercați să mergeți liber… cu mâinile deasupra barelor.

 

Folosiți Aleea de cel puțin 3 ori sau corespondentul a 60 – 80 de minute.

Câteva din beneficiile mersului desculț:

  • relaxează și binedispune;
  • ajută la îndreptarea coloanei, oferind corpului o poziție dreaptă;
  • reduce riscul de obezitate şi de apariţie a bolilor de plămâni;
  • mersul desculţ creşte vitalitatea şi nivelul de energie din corp;
  • ajută la eliberarea sentimentelor negative şi la restaurarea echilibrului organic şi intelectual;
  • constituie un masaj natural, reflexogen;
  • îmbunătățește circulația sângelui.

 

Accesul la Alee este posibil în perioada lunilor mai – octombrie, cu programare prealabilă.   Pentru că depindem de vreme dar și pentru că putem fi prinși în alte proiecte, programul nostru este flexibil, puteți folosi Aleea și seara… dar devine necesar să ne contactați înainte de a veni la noi… la telefoanele 0740059918 sau 0742 29 99 13.

Pentru informații actualizate  (în timpul sezonului)  ne găsiți pe https://www.facebook.com/Aleea-Terapeutică.